Barion Pixel

Hét kenyér Ökovendégház

Megosztás

Felszereltség

Régió

Ellátás

Elhelyezkedés

Egyéb elhelyezkedés

Fizetés

Egyéb szolgáltatások

Leírás

Fiatalkori álmunk volt, hogy egyszer olyan házban élhessünk, amely közművek nélkül működik, minden tekintetben önellátó, erdő öleli körbe, távol van a világ zajától. Isten kegyelméből rátaláltunk erre a házra, ráadásként csodálatos balatoni panorámával a Tihanyi félsziget és a Pécselyi medence felett. Itt élünk két gyermekünkkel a természettel összhangban.

Ha esik, örülünk, hogy lesz víz a házban. Ha süt a nap, örülünk, hogy lesz áramunk, és melegvizünk. Ha szárazság van, komolyan visszafogjuk a víz fogyasztást, ha tartósan komor idő van, akkor gyertyafényes vacsoráink után nagyokat alszunk. Fiatalkori álmunk teljesült. Vágyunk mostanra az lett, hogy megosszuk másokkal is mindazt a jót, amikkel Isten minket is megáldott.

Vendégházunk otthonunkhoz hasonlóan működik: esővíz biztosítja vízellátását, napelemek az áramot, napkollektorok a melegvizet, fatüzelés a meleget. Vegyszereket nem használunk, tisztálkodásra, takarításra környezetünket nem mérgező szerek adnak megoldást.

Nálunk a pihenéssel, testi – lelki felüdüléssel töltött napok alatt lehetőség van kipróbálni, hogy milyen a természet ajándékaiból élni, hálózatok nélkül, komfortosan, odafigyelve a fogyasztásra. Mindezt gyönyörű panorámában, hegyi levegőn, zajtól, fényszennyezéstől távol, kézműves pékségünk közvetlen szomszédságában.

Az elmúlt évben a közművektől való függetlenségünket igyekeztünk élelmiszerönellátással is kiegészíteni. Pékségünkben már egy ideje sülnek a ropogós, pityókás házi kenyerek, a Hét kenyér Ökofarmon egyre többféle zöldséget termelünk meg és dolgozunk fel, kecskéket tartunk, akiknek a tejéből különféle sajtokat készítünk, tyúkjaink bőven ellátnak minket tojással, a gyógynövényekből szörpöket főzünk, teákat készítünk, a vendégház alatt elterülő szőlőben megtermett szőlőből bort és szőlőlevet készítünk. Mindezeket a finom, vegyszermentes, tápláló ételeket és italokat Vendégeinkkel is megosztjuk reggeli, illetve igény szerint vacsora formájában, illetve nyitvatartási időben Pékségünk teraszán.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS:
Kenyérsütő tanfolyam
Farmon termelt vegyszermentes alapanyagokból készített reggeli és vacsora
Hálózatmentes kialakítás

ÁRAK:
40-45.000 Ft bőséges reggelivel 2 fő részéreCím:
8245
Pécsely


Árak

Kapcsolat

Megosztás

Itt találod a szállást